Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλου

Για το 2016 ένας από τους στόχους μου είναι να οργανωθώ και σε επίπεδο blogging. Κάθε εβδομάδα θα δημοσιεύω μία αγαπημένη και δοκιμασμένη συνταγή. 

Για σήμερα σας έχω το κυρίως πιάτο που έφτιαξα για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το οποίο όμως το φάγαμε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μιας και οι τέσσερίς μας ήμασταν άρρωστοι (yeah! τέτοιο timing!) και περιμέναμε πότε θα πάει 12 να κόψουμε τη βασιλόπιτα και να πάμε για ύπνο (αφού δεν την κόψαμε από τις 10 πάλι καλά)

Η συνταγή είναι από αυτούς τους αχταρμάδες που φτιάχνω στο μυαλό μου και ευτυχώς τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν.
Αυτή τη φορά σκέφτηκα να φτιάξω κάτι σε κοτόπουλο γιατί είχαμε σκάσει από τα χοιρινά και τα πρόβεια τις προηγούμενες μέρες. 


Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Θα χρειαστούμε
Μαρινάδα:
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και πιπέρι
Για το κοτόπουλο:
4 φιλέτα κοτοπουλο
8 λιαστές ντομάτες
8 μπαστουνάκια ημίσκληρο τυρί (εγώ έβαλα ένα από Μυτιλήνη)

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Αφού ανοίξουμε τα φιλέτα βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με τα φιλέτα τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμετουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο και βάζουμε σε κάθε ένα από δύο λιαστές ντομάτες και δύο μπαστουνάκια τυρί. Τυλίγουμε και ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και σκεπασμένο ταψί με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο προς το τέλος ίσα ίσα να πάρουν λίγο χρώμα (όσο χρώμα μπορεί να παρει το γιαούρτι). Ιδανικά τρώγονται ζεστά. 
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλεις να συζητήσουμε για τα παραπάνω? Άφησέ μου το σχόλιό σου!